2018. július 23. | Lenke
12° calendar-image 29°
Eger.hu
elkeszult-a-juhasz-testverek-boraszati-kozpontja
Elkészült a Juhász testvérek...
Új borászati központtal bővült az egri...
ujabb-felhoszakadas-volt-egerben-20223
Újabb felhőszakadás volt Egerben
Heves zivatar volt péntek délután...
kanyaro-a-magyar-lakossag-nem-veszelyeztetett
Kanyaró: A magyar lakosság nem...
Románia után Szlovákiában is megjelent a...
mar-az-uj-bajnoksagra-keszulnek-a-kezilabdasok
Már az új bajnokságra készülnek a...
A héten elkezdődött a felkészülési...
25-egri-fotomuveszeti-alkototabor
25. Egri Fotóművészeti Alkotótábor
Ezekben a napokban tartják a 25. Egri...
uj-buszjarat-indul-a-korhazhoz-20219
Új buszjárat indul a Kórházhoz
Új buszjárat indul hétfőtől Egerben,...
sok-a-turista-de-nyugodtan-telik-a-nyar
Sok a turista, de nyugodtan telik a...
A statisztikai adatok szerint tovább nőtt...
enyhe-az-idei-nyar-valtozekony-az-idojaras
Enyhe az idei nyár: Változékony az...
Az idei enyhe nyarat közvetve az...
nagyobb-felujitason-esik-at-az-autobusz-allomas
Nagyobb felújításon esik át az...
Bár különböző nem várt nehézségek...
amerikai-tulajdonossal-uzemel-tovabb-az-aventics-20215
Amerikai tulajdonossal üzemel tovább...
Az amerikai Emerson vállalat felvásárolta...
45-ezren-latogattak-el-az-idei-egri-bikaver-unnepre-20214
45 ezren látogattak el az idei Egri...
A négy nap alatt közel 45 ezren...
magyar-kinai-gasztronomiai-napok
Magyar-Kínai Gasztronómiai Napok
Az autentikus kínai konyhához kerülhetnek...
tartos-a-novekedes-az-epitoiparban-20212
Tartós a növekedés az építőiparban
Éves alapon 15,1 százalékkal nőtt az...
elindult-a-csalad-es-karrierpont-program
Elindult a Család és KarrierPont...
Elindult a Család és Karrierpont program,...
edzomerkozes-a-maklart-verte-az-eger-se
Edzőmérkőzés: a Maklárt verte az...
Javában tart az Eger SE futballcsapat...
mar-viragzik-a-parlagfu
Már virágzik a parlagfű
Az országban több helyen, Egerben is...
elegendo-a-nyari-verkeszlet
Elegendő a nyári vérkészlet
A szervezők aktivitásának köszönhetően...
iden-is-folytatodik-a-magyarok-kenyere-program
Idén is folytatódik a Magyarok...
Idén is folytatódik a Magyarok Kenyere...
cukorbetegek-taboroztak-20206
Cukorbetegek táboroztak
Harmadik alkalommal szervezett Diabétesz...
tobb-szazezer-forintos-kar-keletkezett
Több százezer forintos kár...
Megrongálták a Wass Albert szobrot az...
az-etikus-es-fenntarthato-gazdasagrol-tanulnak-20204
Az etikus és fenntartható...
Öt országból csaknem 40 diák és az...
oszre-keszulhet-el-a-minaret
Őszre készülhet el a Minaret
Célegyenesbe érkezett az Minaret...
neten-is-elerhetok-az-egri-dohanygyar-dokumentumai
Neten is elérhetők az Egri...
Már az Egri Dohánygyár dokumentumai is...
veszelyesek-lehetnek-a-darazsak-20200
Veszélyesek lehetnek a darazsak
A darazsak időszaka a nyár második fele....
egeszsegnapot-tartottak-a-rev-ben
Egészségnapot tartottak a RÉV-ben
Vércukor-, koleszterin-, és...
bajnokok-lettek-a-hosok
Bajnokok lettek a Hősök
Az Eger Heroes a Magyar Amerikai Futball...
pincebeszakadas-elkezdtek-a-helyreallitast
Pincebeszakadás: elkezdték a...
Vis major pályázatból állítják helyre...
megnyilt-a-iii-orszagos-akvarell-triennale-kiallitas
Megnyílt a III. Országos Akvarell...
A III. Országos Akvarell Triennálét...
gurulva-segitunk
Gurulva segítünk
Ötödik alkalommal segített gurulva a...
frenetikus-volt-a-hangulat-a-vb-pikniken
Frenetikus volt a hangulat a VB Pikniken
Végéhez ért az oroszországi...

EKF duális képzés szakmai gyakorlóhely

Létrehozva: 2016. február 22.  |  Utoljára frissítve: 2017. június 19. eger 


 

1. A duális képzéssel érintett szakterület (Turizmus – vendéglátás) rövid bemutatása:
A turizmus és a vendéglátás mindössze két szó, mégis annyira sokrétű, hogy ezernyi jelentéssel lehetne definiálni. Tekintettel arra, hogy számos területet tudhat magáénak, méltán az egyik legkeresettebb és legnépszerűbb szak Magyarország felsőoktatási képzési palettáján. E szakterületen dolgozni sokkal többet jelent, mint amire először gondolna az ember. A szakmai elméleti ismeretek elsajátítása mellett nagyon fontos a gyakorlat, illetve többek között olyan képességek megléte, mint a szakmai elhivatottság, az alázat, az empátia, vagy a jó kommunikációs készség és képesség.


A turisztikai szolgáltatók – köztük a szállás- és vendéglátóhelyek – valójában álmok és vágyak megvalósítói, melyek a vendégben fogalmazódnak meg és melyek kielégítésében nekünk, idegenforgalmi szakembereknek hatalmas részünk van. Szép, de nehéz szakmát választ, aki erre az útra lép. Az, hogy melyik konkrét területen végezzük munkánkat, a ranglétra melyik fokán állunk, azt egyedül magunkon, vagyis: az elhivatottságunkon, az alázatunkon és az adódó lehetőségek kihasználásban rejlő képességünkön múlik. Mindez megtanulható, fejleszthető.
A duális képzési forma bevezetésével a turizmus szakma hatalmas lépést tesz mindezen képességek fejlesztése érdekében, hiszen a képzés elsődleges és legfontosabb célja a felsőoktatás és a munkaerőpiac igényeinek összekapcsolása.


Az Eszterházy Károly Főiskola turizmus-vendéglátás alapképzésének duális megvalósítása minden olyan érvet magában foglal, ami egy gyakornokorientált vezetőben megfogalmazódik: későbbi munkatársak kiválasztásának lehetősége az elhivatott, értelmileg és érzelmileg is érett hallgatókból; megfelelő gyakorlati idő eltöltése az egyes szakmai területeken, melynek következtében a hallgatónak is van lehetősége választania merre is szeretne orientálódni, mi az, ami igazán érdekli, amiben valóban jó lehet a képzést követően; párhuzamos elméleti és gyakorlati képzés; a hallgatók szakmai szocializációja piaci körülmények között, vállalati munkakörnyezetben, mely lehetőséget biztosít az értékrendszer kialakítására, a csapatmunkában, a munkatársakkal való együttműködésben szerzett tapasztalatok gyarapítására, felelősségvállalásra, szakmai és emberi kapcsolatrendszer kiépítésére. A szakmai gyakorlóhelyen eltöltött idő lehetőséget teremt a gyakornokoknak olyan vendégkör és vendég szokások megismerésére is a napi munka során, amire a tankönyvekből nem nyílik lehetőség. A képzésben résztvevők fiatal kollégaként kapcsolódik be lépésről lépésre a gyakorlati hely mindennapjaiba, így a kiosztásra kerülő feladatok súlya semmivel sem alacsonyabb, mint ha azokat már akár egy alkalmazotti viszonyban látná el.


A duális képzést mi is nagyon fontosnak, az Eszterházy Károly Főiskolát pedig tapasztalt, megbízható, az oktatásért elkötelezett partnernek gondoljuk, ezért is csatlakoztunk örömmel a programhoz.

 

2. A jelentkezés módja és határideje:
Amennyiben szeretné szállodánkat/irodánkat választani felsőoktatási tanulmányai szakmai gyakorlóhelyeként, kérjük a eger@tourinform.hu e-mail címre küldött fényképes önéletrajzzal és a Hegedűsné Majnár Márta ügyvezetőnek címzett motivációs levéllel tegye ezt meg. Utóbbiban ne felejtsen el kitérni arra, hogy miért választotta a turizmus-vendéglátás szakot, illetve cégünket, és hogy melyek a jövőbeli elképzelései a szakterületen.


A jelentkezések beérkezési határideje: minden év április 30.


Az önéletrajzon megadott e-mail címére küldjük majd ki a felvételi beszélgetés időpontjáról szóló értesítést, melyre várhatóan májusban kerül sor.


A kiválasztás eredményéről a felvételi beszélgetést követő 15 napon belül értesítjük a jelentkezőket az önéletrajzon közölt lakóhelyre (postacímre) megküldött írásbeli értesítésben.

 

3. A kiválasztás során vizsgált szempontok:
A turizmus-vendéglátás szakterületen való eredményes helytálláshoz a tárgyi tudás és a helyismeret, valamint a nyelvtudás mellett számos egyéb kompetenciára is szükség van. Éppen ezért az interjú során kíváncsiak vagyunk a jelentkező személyiségére, általános intelligenciájára, kapcsolatteremtő- és kommunikációs készségére, érdeklődésére és motiváltságára, problémamegoldó képességére és kreativitására is.

 



< Vissza