2019. március 26. | Emánuel
Eger.hu

Elektronikus Adó Rendszer

Létrehozva: 2015. április 13.  |  Utoljára frissítve: 2017. november 16.

--


Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata elkötelezett az ügyfelek hatékonyabb és ügyfél-centrikusabb kiszolgálása iránt, így 2017. novemberétől az önkormányzati adóhatóságunknál lévő adózással kapcsolatos fontosabb információk megtekintésén, és befizetések indításán túl az adózó képviseletének ellátására adott meghatalmazások is ezen a felületen rögzíthetők. 

 

A programba az alábbi linkre kattintva, ügyfélkapun történő bejelentkezést követően lehet belépni.

 

Elektronikus Adó Rendszer - Eger

 

2015. évtől minden adózónak lehetősége van Eger Megyei Jogú Város Önkormányzati Adóhatóságánál nyilvántartott adatok meghatározott körének lekérdezésére és az adófolyószámláik megtekintésére. Ennek segítségével folyamatosan áttekinthetik és monitorozhatják az adókötelezettségek (bevallások, befizetések) teljesítését, valamint online bankkártyás fizetést teljesíthetnek.

 

2017. novemberétől a meghatalmazások kezelése is beépült az e-adó rendszerbe, így az adózó képviselője, meghatalmazottja az adóhatóság által meghatározott módon és adatokkal rögzíteni tudja a szükséges adatokat, majd az elkészített nyomatvány kinyomtatva és aláírásokkal ellátva eljuttatja adóhatóságunkhoz.

 

A meghatalmazás elkészítésének folyamatáról bővebben itt tájékozódhat.

 

Reményeink szerint az E-Adó rendszer bevezetésével sokat fogunk tudni segíteni az adózóknak abban, hogy adókötelezettségeiket pontosabban tudják a jövőben teljesíteni.  

  

E szolgáltatás a Kormányzati Portálon (www.magyarország.hu) keresztül érhető el, így garantált, hogy az adózók biztonságosan jutnak adataikhoz. Az adózói adatok megtekintésének feltétele az Ügyfélkapus regisztráció. Ezt – ha még ilyennel nem rendelkeznek - az okmányirodákon tudják leggyorsabban megtenni.  

 

Bejelentkezést követően jeleníthetők meg az előző nappal aktualizált adózói adatok, feldolgozott adóbevallások, számlaegyenlegek, számfejtési adatok. Emellett pótlékszámítási kalkulátort, adózási naptárt, valamint számlaszámainkat is tartalmazza a program, amelyek bejelentkezés nélkül is elérhetőek.

  

Amennyiben Ön meghatalmazottként szeretné használni lekérdező rendszerünket, és érvényes meghatalmazással rendelkezik, úgy bejelentkezést követően azonnal láthatja a képviselt adózók adatait. 

 

Amennyiben magánszemélyként saját adatait szeretné megismerni, úgy első alkalommal regisztrálnia szükséges. Ezt követően másnap, a bejelentkezés után válnak elérhetővé a kért információk. A regisztráció folyamatáról itt olvashat.

 

Szolgáltatásunkról bővebben itt tájékozódhat.

 

Az online bankkártyás befizetés használatához itt talál segítséget.

 

Az adózók az elektronikus adófolyószámlával kapcsolatos személyesen az önkormányzati adóhatóság ügyfélszolgálatán (Eger, Dobó István tér 2.) félfogadási időben vagy az Adó Iroda telefonszámain kérhetnek tájékoztatást.

 < Vissza