2021. április 20. | Tivadar
Eger.hu

Bevallási és bejelentkezési nyomtatványok

Létrehozva: 2012. december 30.  |  Utoljára frissítve: 2019. április 02.

Az önkormányzati hatáskörben adóztatott adónemek egyik sajátossága, hogy például az idegenforgalmi adó kivételével ún. kivetéses rendszerben kerül megállapítására.


Tisztelt Adózók!

Az önkormányzati hatáskörben adóztatott adónemek egyik sajátossága, hogy például az idegenforgalmi adó kivételével ún. kivetéses rendszerben kerül megállapítására. Azaz itt a bevallás benyújtásával (gépjárműadónál ilyennek minősül a hatósági adatszolgáltatás) kezdődik az eljárás és a bevallás, bejelentési nyomtatványban szereplő adatok felhasználásával kerül kiadásra a határozat, amelyben foglaltak alapján kell az adót, adórészt fizetniük kell.

A Tisztelt Érdeklődők az adónemekről rövid összefoglalást olvashatnak, amelyből eldönthetik, hogy mely adónemekben kell a részletes kitöltési útmutatót áttekinteniük.

A különféle helyi adónemek esetében megtalálhatják az aktuális és évenkénti nyomtatványokat. Ahol csak egy - évektől független - nyomtatvány formát találnak, úgy azon teljesíthetik az előző évekhez kapcsolódó utólagos bevallást is (pl.: építményadó, telekadó).

 

A nyomtatványok megtekintéséhez, kitöltéséhez és nyomtatásához PDF megjelenítő programra van szükség.

 

Az ajánlott szoftver innen letölthető:

https://get.adobe.com/hu/reader/

 

Eger MJV. PH. Adó Iroda

 < Vissza