Ugrás a fő tartalomhoz
2024. május 26. | Fülöp

Bölcsődefejlesztés

Létrehozva: 2015. február 16.  |  Utoljára frissítve: 2019. április 02.

Közzétételi egység: Európai Unió által támogatott fejlesztések


 

Letölthető dokumentum Építési szerződés ErtamiL Kft

Letölthető dokumentum Vállalkozási szerződés Metrix Kft

Letölthető dokumentum Megbízási szerződés Átrium 97 Kft

Letölthető dokumentum Megbízási szerződés Europorcura Consult Kft

Letölthető dokumentum Megbízási szerződés Heves Megyei területfejlesztési Ügynökség

Letölthető dokumentum Megbízási szerződés  Média Eger Kft

 

BÖLCSŐDÉK INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE EGERBEN

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata sikeresen pályázott az Új Széchenyi Terv Észak-Magyarországi Operatív Program ÉMOP-4.2.1/B-12 kódszámú „Gyermekjóléti alapellátások infrastrukturális fejlesztése – Bölcsődefejlesztés" című pályázati konstrukció keretében, a támogatási szerződést 2013. július 4-én kötötték meg, a felújítási munkák idén júliusban indultak.

A „Bölcsődék infrastrukturális fejlesztése Egerben" című projektnek köszönhetően a Gyermekjóléti és Böl-csődei Igazgatóság alá tartozó öt intézményből a Montessori Bölcsőde, a Semmelweis Ignác Bölcsőde, és a Cecey Éva Bölcsőde felújítása történik meg, melynek révén korszerű, energiatakarékos infrastrukturális adottságokkal rendelkező, családbarát intézmények jönnek létre 212 megújított férőhellyel. A beruházás pályázat keretében elszámolható bruttó költsége 348 595 566 Ft (100% intenzitás mellett.)
Mindhárom intézmény épülete kívül-belül egyaránt megújul, valamint a projekt révén tartalomfejlesztésre is mód nyílik. 3 db megújult játszótér, 3 db megújult udvar jön létre a projekt eredményeként. A beruházás révén komplex akadálymentesítés valósul meg az intézményekben: mozgáskorlátozottak számára kialakított közlekedők, ajtók, WC-mosdó, megfelelő magasságú villanykapcsolók, rámpák, akadálymentes küszöb, speciális padlóburkolatok és jelzőrendszerek, tájékozódást segítő falfestés, táblás jelzőrendszer a parkolók, bejáratok, vizesblokkok jó láthatósága érdekében valamint 1-1 db akadálymentes parkoló férőhely is léte-sül. Innovatív megoldásként a bölcsődékben sószoba ill. sófal kialakítására is sor kerül, így lehetőség nyílik a sóterápia kedvező hatásainak alkalmazására. A sóterápia előnye, hogy a sórögöknek köszönhetően fo-lyamatosan tiszta, szinte csíramentes mikroklíma alakul ki.

A kivitelezési munkálatok elsőként a Montessori Bölcsődében indulhattak meg július 25-én. A munkák ez év decemberi befejezéséig a gyermekek ellátása a Cecey Éva Bölcsődében történik. A Semmelweis Ignác Böl-csődében augusztus 26-án adták át a munkaterületet, ahol az intézmény az építési munkák alatt is biztonsá-gosan megoldja a gyermekek elhelyezését. Itt a beruházás tervezetten jövő év márciusára fejeződik be. A harmadik, a Cecey Éva Bölcsőde kivitelezésére kiírt közbeszerzési eljárás jelenleg még folyamatban van, mely eredményes lezárását követően az építési munkák ott ősszel kezdődhetnek el.

 < Vissza
Intézze ügyeit elektronikusan!