Ugrás a fő tartalomhoz
2024. június 17. | Laura

Szilágyi Kollégium

Létrehozva: 2015. február 16.  |  Utoljára frissítve: 2019. április 02.

Közzétételi egység: Európai Unió által támogatott fejlesztések


Letölthető dokumentum Építési -Vállalkozási szerződés Prím Építő kft

Letölthető dokumentum 1. számú módosítás

Letölthető dokumentum Megbízási Szerződése Átrium Építészeti Kft

Letölthető dokumentum megbízási szerződése Eger -Audit Kft

Letölthető dokumentum Megbízási szerződése EuProcure  Consule Kft

Letölthető dokumentum Megbízási szerződése Média Eger Kft

Letölthető dokumentum Megrendelő Média Eger Kft

Letölthető dokumentum Szállítási szerződés Agria- Ajtó Kft

 

 

Eger Város Önkormányzata 210 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a „Közoktatás térségi sajátosságokhoz igazodó szervezése és infrastruktúrájának fejlesztése" c. pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A támogatásból fejlesztik és korszerűsítik a kollégium nevelés-oktatáshoz kapcsolódó infrastruktúráját, átalakítják az épület energetikai rendszerét, térelhatároló szerkezeteit. A két épületrész földszinti összeköttetésénél egy portaegységet építenek, megszépítik és a szabadidő hasznos eltöltésére alkalmassá teszik az udvart.

Fentieken túl megvalósul a kollégium hazai és európai előírásoknak megfelelő, komplex akadálymentesítése, így azt mozgáskorlátozottak és látássérültek is gond nélkül használhatják. Az iskola ingatlanán található szabadtéri sportpálya új burkolatot és világítást kap.
A kivitelezés során a kollégium „A" épületét és az összekötő épületeket teljes egészében felújítják, illetve részleges átépítik és bővítik, míg a „B" épület alagsora és földszinti része, illetve az étterem akadálymentessé válik. Felújítják továbbá a „B" épületben található kazánházat. A „B" épület és az étterem kivitelezési munkái 2013. július 1-vel kezdődnek (az iskolai tanév befejezését követően), míg az „A" épület és az összekötő nyaktag építési munkái már korábban elkezdődtek.

Az önkormányzat közbeszerzési eljárás útján választja ki a szállítót a kollégiumi eszközbeszerzéshez, a lakószobák és tanulószobák bebútorozásához. A közbeszerzési ajánlati felhívás és dokumentáció az előkészítés szakaszában van. A kollégiumban található apartmanok is új berendezést kapnak. Mindemellett informatikai, esélyegyenlőségi eszközöket, a nyelvtanulást segítő 3 idegen nyelvű (angol, német és francia) nyelvvizsga előkészítő szoftvercsomagot, valamint a diákok mozgáskoordinációját javító segédeszközöket szereznek be.
A beruházást Eger Önkormányzata az Európai Unió támogatásával valósítja meg „A közoktatás térségi sajátosságaihoz igazodó szervezés- és infrastrukturális fejlesztését a Szilágyi Erzsébet Gimnázium kollégiumában" című, ÉMOP-4.3.1/2/2F-2f-2011-0001 azonosító számú pályázat keretében, 210 249 788 Ft összegű támogatással.< Vissza
Intézze ügyeit elektronikusan!