Ugrás a fő tartalomhoz
2024. június 22. | Paulina

Eger továbbra is igen népszerű turisztikai célpont

Létrehozva: 2014. december 19.  |  Utoljára frissítve: 2019. április 02. eger 

Az év 10 hónapjáról benyújtott idegenforgalmi adóbevallási adatok alapján Eger Megyei Jogú Városban jelentősen emelkedett az itt eltöltött vendégéjszakák számának nagysága az előző két év adataihoz képest. Összességében 58 ezer nappal nőtt a szálláshelyeken bevallott és eltöltött vendégnapok (összesen: 415 ezer) száma.


(2014. január- október)

 

Forrás: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Adó Iroda

 

Az adóköteles vendégéjszaka szám emelkedésből eredő adótöbblet meghaladta a 17,4 millió forintot. A vendégforgalom emelkedése azonban közvetetten más helyi (és állami) adókban is éreztetheti hatását. Bizakodásra adhat okot, hogy 2014. december 19-ig 177,1 millió forint idegenforgalmi adóbevétel folyt be a város kasszájába, mely jóval meghaladja az előző évek hasonló időszakainak bevételét.

 

Forrás: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Adó Iroda

 

A turizmus fejlesztése mind a 23 megyei jogú városban kiemelt prioritás, ennek eredményei az idegenforgalmi és iparűzési adóbevételekben is megjelennek. Különösen örvendetes, hogy az év első kilenc hónapjában - a megyeszékhelyek között - Eger szerezte meg az első helyet a beszedett idegenforgalmi adóbevételek tekintetében.

 

Forrás: Megyei Jogú Városok Szövetsége Adóhatósági Vezetők Kollégiuma

 

Eger, 2014. december 19.

 

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzati Adóhatósága< Vissza
Intézze ügyeit elektronikusan!