2019. március 20. | Klaudia
Eger.hu

Építményadó adatbejelentés határideje: 2018.01.15.!

Létrehozva: 2018. január 02.  |  Utoljára frissítve: 2018. január 02.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2018. január 2-a és 2018.január 15-e közötti időszak alatt lehet az építményadóban az adatbejelentési (tavalyi nevén adóbevallásokat) kötelezettségeket megtenni Eger Megyei Jogú Város Önkormányzati Adhatósága felé.


2018. január 1-jétől bővült az építményadóban érintett adótárgyi kör, mivel az önkormányzat illetékességi területén lévő építmények (a lakás és a nem lakás céljára szolgáló épület, épületrész) mellett, adókötelessé vált az önkormányzat illetékességi területén lévő ingatlanon elhelyezett, a településkép védelméről szóló törvény szerinti reklámhordozó is.

 

Így tehát, az idei évtől már két nagy adótárgyi csoport (építmények és reklámhordozók) van, amiről adatbejelentést kell tenni a tulajdonosoknak:
1.) az építmények tekintetében a múlt évben bekövetkezett adóztatást érintő változások adatbejelentését kell megtenni az érintetteknek (ÁNYK nyomtatvány száma: EGER1831),
2.) a reklámhordozó adótárgyak tulajdonosainak pedig, első alkalommal a 2018. január 1-i állapotának megfelelő adatbejelentést (ÁNYK nyomtatvány száma: EGER18REKL) kell elkészíteniük és benyújtani.

 

A gazdálkodóknak, vállalkozóknak az adatbejelentést elektronikus úton lehet teljesíteni ÁNYK típusú nyomtatványon.
A magánszemélyek megválaszthatják a számukra kedvező adatbejelentési formát és módot, így papír alapon vagy elektronikusan is teljesíthetik az adókötelezettségüket.

 

A részletekről honlapunkon www.eger.hu is olvashatnak az érintettek.

 

 

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzati Adóhatósága< Vissza