Ugrás a fő tartalomhoz
2022. május 26. | Fülöp
Eger.hu

Eredményes évet zár az egri turizmus

Létrehozva: 2022. január 07.  |  Utoljára frissítve: 2022. január 18.

Annak ellenére, hogy 2021. első félévében többnyire zárva voltak a szálláshely szolgáltatók, az idei nyár és ősz már kellően sok turistát csalogatott a hevesi megyeszékhelyre.


A szálláshelyek és az általuk nyújtott szolgáltatásokat tekintve nagyon erős a hazai verseny, de Eger állja a próbát, továbbra is közkedvelt turisztikai célpont maradt. Nagyban köszönhető ez a város vonzerejének, programjainak.

 

A járványhelyzet napjainkban is meglehetősen hektikus, a járvány hullámai rendre érintették/érintik a szálláshelyek kihasználtságát, a foglalások növekedését, vagy épp lemondását.

 

 

A Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében 2020. április 26-tól - 2021. június 30-áig terjedő időszakban - az eltöltött vendégéjszaka utáni idegenforgalmi adót nem kellett fizetni a vendégeknek.

 

2021. évben a veszélyhelyzeti korlátozások és a külföldi turisták jelentős elmaradása miatt azonban az összes vendégéjszakák száma (adóév 01-11 hó) a 2019. évihez képest visszaesést mutatott. Optimizmusra adhat okot és örvendetes ugyanakkor, hogy a 2020. évi adatokhoz képest a regisztrált vendégéjszaka szám ismét emelkedik.

 

A teljes cikket itt olvashatja.

 

Eger, 2022. január 06.

 

Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Adóiroda< Vissza
ESBA