Ugrás a fő tartalomhoz
2022. május 26. | Fülöp
Eger.hu

Fizetési tájékoztató levelek

Létrehozva: 2022. január 13.  |  Utoljára frissítve: 2022. január 13.

Az önkéntes fizetési teljesítés előmozdítása érdekében fizetési tájékoztató leveleket postázott az önkormányzati adóhatóság


Az önkormányzati adóhatóság szolgáltató arculatának része az önkéntes jogkövető magatartás ösztönzése, melynek a követeléskezelési és végrehajtási eljárásban is érvényesülnie kell. A végrehajtást, mint kényszerintézkedést csak akkor kell igénybe vennie az adóhatóságnak, ha a kötelezett nem teljesíti az adófizetési kötelezettségeit. Cél az, hogy a kényszerítő jelleg alkalmazására csak azon adózók esetében kerüljön sor, akik a kötelezettségeiket szándékosan nem teljesítik, vagy adóelkerülő magatartást tanúsítanak.

 

Az önkéntes teljesítés előmozdítása érdekében önkormányzati hatóságunk három helyi adónemet (építményadó, iparűzési adó, idegenforgalmi adó) illetően részletesen tájékoztatta elektronikus és postai levelek útján az érintetteket az adótartozások összegeiről.

 

2022. január hóban azok kaptak "Fizetési felszólítást" akik esedékes tőke tartozásokat még nem egyenlítette ki maradéktalanul.

 

Tájékoztatjuk, hogy az aktuális "ADÓSZÁMLA KIVONATOT" az Elektronikus Önkormányzati Portálról belépve https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap  a nap 24 órájában az arra jogosultak lekérdezhetik és ellenőrizhetik esedékes tartozásuk vagy túlfizetésük nagyságát. A lekérdezés részleteiről az E-önkormányzat portálon, vagy városunk honlapján tájékozódhat. A jelzett portálon elektronikus fizetést is teljesíthetnek az adózók. A szolgáltatás használatával lehetőség van arra, hogy az állampolgár saját, vagy más nevében a kiválasztott önkormányzati adóhatósághoz tartozó adó-, díj- és illetékfizetési kötelezettségét elektronikus úton teljesítse. Sikeres bejelentkezés esetén az „Adók, díjak, illetékek befizetése" kattintva megjelenik az Adók, díjak, illetékek befizetése felület

 

Amennyiben a tartozásával, vagy az adózással kapcsolatosan kérdéseik merülnének fel, vagy egyeztetni szeretnének, úgy munkatársaink készséggel állnak az Önök rendelkezésére. Ha Önöknek fizetési nehézséget jelent a tartozás egy összegben történő megfizetése, úgy kérelmezhetnek részletfizetést, vagy fizetési halasztást. Ennek részleteiről honlapunkon tájékozódhatnak.

 

Köszönjük, hogy befizetett adójával hozzájárul Eger Megyei Jogú Város fejlődéséhez!

 

Eger, 2022. január 13.

 

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzati Adóhatósága< Vissza
ESBA