2020. április 06. | Vilmos
Eger.hu

2020. évi idegenfogalmi adóbevallás elkészítése

Létrehozva: 2020. február 06.  |  Utoljára frissítve: 2020. február 06.

Az Elektronikus Önkormányzati Portál (EÖP) az önkormányzati ASP-rendszerben az elektronikus önkormányzati ügyintézés helyszíne. A szálláshely üzemeltető a Portálról tudja az idegenforgalmi adóbevallás megtételét indítani: https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap.


A tegnapi naptól bővült a benyújtható IFA bevallási nyomtatványok száma, immár három bevallási űrlap közül választhatnak az adózók, attól függően, hogy melyik adóévről kívánnak bevallást benyújtani. Az „ELJÁRÁS MÓDJA", az „ÁGAZAT" (Adóügy) „ÜGYTÍPUS" (Idegenforgalmi adó) kiválasztását követően eltérő adóévekre kiválasztható három bevallási űrlap:


„ADÓBEVALLÁS AZ IDEGENFORGALMI ADÓRÓL (2018.12.31-IG)"
„ADÓBEVALLÁS AZ IDEGENFORGALMI ADÓRÓL (2019.01.01-TŐL)"
„ADÓBEVALLÁS AZ IDEGENFORGALMI ADÓRÓL (2020.01.01-TŐL)"

 

2020. évi adóbevallás benyújtása

 

A 2020. január 1-től érvényes adóbevallás megtételére az „ADÓBEVALLÁS AZ IDEGENFORGALMI ADÓRÓL (2020.01.01-TŐL)" nyomtatvány szolgál.

 

Az idegenforgalmi adó mértéke 2020. január 1-jétől aktuális értékben, 500 Ft/Fő/vendégéjszakában jelenik meg a nyomtatvány 3. fejezetének az „A" jelű betétlapjának (példa):
5. Adóköteles vendégéjszakák száma összesen (db) [1-2-3-4] 10 db
6. Számított idegenforgalmi adó összege (forintban) 5 000 Ft
[5.sor * 500 forint]

 

Felhívjuk a figyelmet arra is, hogy az idei évtől az E-önkormányzati Portál a nap 24 órájában biztosítja az aktuális adóegyenlegek és benyújtott adóbevallások pontos és részletes lekérdezését. A lekérdezés részleteiről itt talál információkat: https://ohp-20.asp.lgov.hu/tajekoztato

 

Az ADÓK, DÍJAK és ILLETÉKEK befizetése linkre kattintva az adózó az EFER rendszeren keresztül adófizetést is teljesíthet. A szolgáltatás használatával lehetősége nyílik arra, hogy Eger Megyei Jogú Város önkormányzat felé az adó- és illetékfizetési kötelezettségét elektronikus úton teljesítse.

 

Elektronikus ügyintézésre kötelezett adózó, adóbeszedő az adóbevallást/nyilatkozatot köteles elektronikus úton benyújtani. /Kitöltési útmutató az az E-önkormányzati Portál oldalon illetve honlapunkon is megtalálható./

 

Köszönjük, hogy az adókötelezettségeinek pontos teljesítésével, valamint befizetett adójával hozzájárul Eger Megyei Jogú Város fejlődéséhez!

 

Eger, 2020. február hó

 

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzati Adóhatósága< Vissza