2019. március 22. | Beáta
Eger.hu

Tájékoztató a 2018. évi adómértékekről

Létrehozva: 2018. január 22.  |  Utoljára frissítve: 2018. január 22.

Tájékoztatjuk Tisztelt Adózóinkat, hogy 2018. január 1-jétől – az új adónemként bevezetésre került reklámhordozók építményadóján kívül – a már múlt évben is meglévő helyi adónemekben (épültek/építmények utáni építményadó, idegenforgalmi adó, iparűzési adó) adómérték változás - a múlt évi szabályokhoz képest - nem történt.


Az idei évtől fennálló fizetési kötelezettségekről - változások esetében – az adózók minden esetben határozat formájában értesülnek. A kiadott és véglegessé vált határozatok megjelennek majd az adózói folyószámlákon, melyekről a 2018. március 19-i fizetési határidő előtt külön is értesülnek - papír alapon illetve elektronikus formában – Tisztelt Adózóink.

 

Változatlan tényállás esetében, csak Folyószámla-egyenleg Értesítő levél kerül majd kiadásra - papír alapon illetve elektronikus formában - a fizetési határidő előtt.

 

Tájékoztatjuk Tisztelt Adózóinkat, hogy a központi és helyi adójogszabályokról, önkormányzati adókkal kapcsolatos tájékoztatókról, elektronikus és papír alapú adóbevallási, adatbejelentési, bejelentkezési és változásbejelentési nyomtatványainkról a www.eger.hu (adóügyek), ado.eger.hu honlap elérhetőségen részletesen informálódhatnak.

 

A jelzett elérhetőségekről (a regisztrációt követően) elektronikusan– az ügyfélkapun keresztül a nap bármely időpontjában - lekérdezhetik folyószámlájukat, befizetéseiket, bevallásaikat, számlánkénti egyenlegüket és más fontosabb nyilvántartott adatát is (személyes adatok, bevallási adatok stb., valamint egyidejűleg online bankkártyás befizetést is teljesíthetnek.

 

Köszönjük, hogy elolvasta tájékoztatónkat és adókötelezettségeinek pontos teljesítésével, valamint befizetett adójával hozzájárul Eger Megyei Jogú Város fejlődéséhez!

 

Eger, 2018. január 22.

 

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzati Adóhatósága

 

 < Vissza