Ugrás a fő tartalomhoz
2024. július 22. | Magdolna

Lenkey iskola tornaterme

Létrehozva: 2015. február 16.  |  Utoljára frissítve: 2019. április 02.

Közzétételi egység: Európai Unió által támogatott fejlesztések


 

Letölthető dokumentum Megbízási szerződése Városfejlesztési Kft

Letölthető dokumentum Megbízási szerződése Eu- Procure Kft

Letölthető dokumentum Megbízási szerződés Média Eger Kft

Letölthető dokumentum Vállalkozási szerződés Zele-Bau Kft

Letölthető dokumentum 1. sz módosítás

 

 

A mindennapos testnevelés feltételeit teremti meg Eger Önkormányzata a Lenkey János Általános Iskola tornatermének átépítésével, bővítésével. A város a beruházás érdekében benyújtott, „A Lenkey János Általános Iskola infrastrukturális fejlesztése a mindennapos testnevelés feltételeinek megteremtésével" című projekt megvalósítására 185.741.991 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv keretében. A beruházást az Európai Unió támogatja, a fejlesztés az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásának köszönhetően valósulhat meg.

Az egri belváros szívében működő Lenkey János Általános Iskola épülete 90 évvel ezelőtt, eredetileg is iskolai célra épült. Az elmúlt időszakban Eger Önkormányzata több lépésben újította fel az épületet, korszerűsítették a fűtést, akadálymentessé tették az iskolát, míg a közelmúltban - a belváros rehabilitációjához kapcsolódó beruházásként - az épület impozáns homlokzata is megújult.

A 2014. májusában indult és tervezetten 2015. márciusáig tartó projekt elsődleges célja egy új gyógy-testnevelési és erőnléti terem kialakítása a meglévő tornaterem feletti tetőtér beépítésével, valamint új eszközök beszerzése annak érdekében, hogy - időjárástól függetlenül - minden tanuló (482 fő) számára adottak legyenek a heti 5 tanórában, kötelezően előírt testnevelés feltételei.
Teljesen megújul és bővül a tornacsarnok, valamint a hozzá kapcsolódó öltőzői blokk. A gázüzemű fűtés- és energiaköltségek csökkentése érdekében napkollektoros vízmelegítő berendezést építenek be. Rendezik, megújítják a gyermekek számára fontos közösségi térként szolgáló iskolaudvart is.

 < Vissza
Intézze ügyeit elektronikusan!